MENU

Standaard dranken

FRISDRANKEN

1.50€


Cola

Cola Zero

Ice-tea

Fanta

Almdudler

Plat water

Bruis water


SNACKS

1.50 €

Chips: Zout, Paprika, Peper&Zout, Grillz, Pickels

3.00€

Portie gemengd

Portie Kaasballetjes

BIER

1.50€


Jupiler

Kriek


2.00€

Desperados


2.50€

Cherry Chouffe

Duvel

Leste
WIJN/ CAVA

glas (2.50€) - fles (12.50€)

Wit
Rood
Rosé

Cava

Onze Speciale biertjes

Amber - 3.00€

1. Waase Wolf - 6,5%

Peter/Meterschap: Johan en Nikki Peeters-Van Laer

Een mix van verschillende moutsoorten en kruiden geven dit bier het typische "Belgian Ale" karakter.

2. Hofnar - 8%

Peterschap: Jong KVG Puurs (De Rattekes)

Licht amberkleurig bier met een wit rotsachtig schuim. Droog maar toch fruitige aanzet die langzaam over gaat in bitter. Hierbij komt ook een fijne scherpte opzetten die lang blijft nazinderen. Dit laatste effect heeft de hofnar te danken aan de gebruikte whiskey mout.

3. Piraat - 10,5%

Peterschap: Robin Leysen

In het kielzog van het succes van Gulden Draak, creëerde Brouwerij Van Steenberghe in 1988 Piraat. Jozef Van Steenberge gebruikte dezelfde unieke wijngisten als Gulden Draak, maar verwerkte deze tot een uniek, amberkleurig topbier. ​Het resultaat is een zeer drinkbaar, maar sterk bier, de naam Piraat waardig. Z’n kracht neemt je mee op een tocht door unieke smaken, gebrouwen volgens de rijke traditie van de brouwerij. Een levend bier met een rijk verleden. Set sail!

4. Hoftrol - 6,2%

Peterschap: Jurgen Daes

Een ongefilterd, niet gepasteuriseerd bier met hergisting op fles. Amberkleurig droge ale met een frisse zure toets. Deze frisheid komt van een speciaal opgekweekte gist. Lichte houtneus en een aangenaam uitlopende bitterheid maken dit een ideaal zomerbier.

5. Kossaat - 6,7%

Peterschap: Gebroeders Van Damme

Dit authentieke bier is een degustatiebier. Het wordt met veel liefde en zorg gebrouwen, met water, hop, mout en gist in een ambachtelijke brouwerij en geheel volgens aloude brouwerstraditie. Door de tweede gisting op fles rijpt de Kossaat op een natuurlijke manier verder tot een levendig en fris bier van formaat.

6. Gulden Draak QuaDruppel - 10,5%

Peterschap: Jan Flies

De onvolprezen Gulden Draak Classic als donkere tripel van 10,5% alcohol kreeg er na 25 jaar van steeds groeiend succes een sterke aanvulling bij, de Gulden Draak 9000 Quadruple. Het bijzonder rijk en complex smaakpalet en de volle schuimkraag vind je ook terug bij de Gulden Draak 9000 Quadruple. De zoete toetsen van caramel blijven evenwel voorbehouden aan de Gulden Draak Classic.

Blond - 3.00€

7. Baptist Blond- 5%

Peterschap: Soncko's Support

Baptist Blond is een helder bier van hoge gisting zonder nagisting. Het is een licht bitter volmondig bier met zachte afdronk. Baptist is gebrouwen ter gelegenheid van de opening van Bar Baptist in Brouwerij Van Steenberge en tevens een eerbetoon aan Jan Baptist de Bruyne, stichter van de brouwerij in 1784.

8. Baptist Saison - 6,5%

Peterschap: A&S Toilletwagens

Baptist Saison is een aangenaam bitter bier, met droge afdronk en zure toets. Een eerbetoon aan Jan Baptist de Bruyne, stichter van de brouwerij in 1784.

9. Troef - 5,5%

Peter/Meterschap: De familie Sonck-Bogaerts

TROEF combineert het beste van twee landen: een drooggehopte Duitse pils met Belgische gerst, hop en vakmanschap, wat resulteert in een zacht, licht bittere pils met in de neus fijne hop.

10. Hop a Billy - 5,5%

Peterschap: Bruno Eeraerts

Saison gedryhopped met citra en of Simcoe (hangt van mijn goesting af). Droog en uitgesproken citrus hoppig. Niet echt bitter , maar wel tongstrelend wrang.

11. Mokke Blond - 6,5%

Meterschap: Annelies Jansen

Coriander en gedroogde sinaasappelschillen domineren het smaakpallet. Twee klassieke hopvariëteiten geven een kruidige en verfrissende bitterheid, met een lichte toets van artisanale honing.

12. Ma mère speciale - 6%

Peter/Meterschap: Jan en Tania Van Rompaey-Leyers

De wens naar een nog bitterder bier groeide. Bitter heet in het Frans ‘amère’.  ‘Ma Mère Speciale’ vervoegde de rangen. 3 zorgvuldig uitgekozen en juist gedoseerde mouten worden omkranst door 4 fijne hoppen.  De goudbittere ‘moeder’ is volgens de brouwers ‘onverbitterbaar’.

13. Martha Sexy Blond - 8%

Peterschap: Andy Van Houdt

Sterk blond bier van hoge gisting met nagisting op fles, bevat zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, zoals hoogwaardige gemoute gerst en drie soorten aromatische hop uit België. Een Strogeel bier met toetsen van wit, gedroogd fruit en kruidnagel. Zoete aanzet die omhelst wordt door de aanwezige alcohol. Een bier met een volle smaak, een verfijnd aroma die overgaat in een licht bittere afdronk.

14. Schuppenboer Maxima - 14%

Peter/Meterschap: Vincent Cools (Veine) en Beth De Wit

Met Schuppenboer Maxima zoeken we de limieten op van onze brouwinstallatie. Het resultaat is een zoet tot licht bitter bier waarin je de alcohol nauwelijks opmerkt.

15. Merci Maman 2 - 4,5%

Meterschap: Christiaene Everaerts (Tante Kris)

Blond bier, 4,5% alc. vol. 'warm in dronk'. De brouwer noemt het 'warm blond'. Er is bewust niet gegoocheld met een hoge bitterheid. Door een fijne keuze van aromahoppen is gezorgd voor een fijne bittere afdronk met een fruitige toets.

16. Arvaria Blond - 7,5%

Peterschap: De manne van de voorleste

Hier speelt de hop dan weer de hoofdrol. Dankzij de Pekko hop een leuke muntige toets in een mooi compleet blond bier van hoge gisting.

17. Chimay Goud Blond - 4,8%

Peterschap: Brouwerij Chimay

Helder goudblond met een fijne pareling en een mooie witte schuimkraag

Frisse fruitige aroma’s met uitgesproken citrustoets en fijne tonen van koriander

Fijne fruitge en kruidge smaak met een subtiele evenwichtige bitterheid in de afdronk

18. Hubert - 5,5%

Peterschap: Phoenix Event Rental / Jonas Cornelis

Van alle bieren van brouwerij Boelens heeft HUBERT het laagste alcohol percentage. Maar door stevig gebruik van de fijnste hoppen heeft het bier een krachtig karakter.

19. Waaslander - 6,5%

Peterschap: Cosmo

In 1513 verleende maximiliaan I het octrooi voor het organiseren van de weekelijkse markt. Al meer dan 500 jaar wordt op de grote markt in Sint-Niklaas, donderdags deze traditie in stand gehouden. Hergisting op fles.

20. Vicaris Lino - 6,5%

Peterschap: Slaapgoed Verlinden

Vicaris Lino is een blond bier met een aangename hoppigheid en een zachte afdronk. Lino is Italiaans voor vlas, wat meteen ook het unieke ingrediënt is in dit bier. Dit is namelijk het eerste bier ter wereld gebrouwen met vlas. Het resultaat is een evenwichtig en vlot doordrinkbaar bier met een stevige schuimkraag. Het rijke aroma bevat naast toetsen van vlas ook citrushoppen die zorgen voor een frisse en zachte bitterheid. 6,5 Vol.% Alc.

21. Koekedam - 6,5%

Meterschap: Ann De Greef

KoekeDam is een eigen interpretatie van de saison stijl met toevoeging van een Franse saisongist. Een Amerikaanse hopsoort en een kleine hoeveelheid speltmout zorgt voor een frisse ondertoon. KoekeDam is een ideaal verfrissend bier!

22. Lamme Goedzak - 7%

Peterschap: Nick Peeters

Lamme Goedzak dankt zijn naam aan de levensgenietende vriend van Tijl Uilenspiegel en is dan ook een bier voor de ware Bourgondiër. Deze puur blonde traktatie is milder dan onze tripels, maar heeft bijzonder veel karakter. De balans tussen fruitigheid en prikkelende bitterheid maakt dit goedlachse gerstenat een vruchtbare kruisbestuiving van vertrouwd en gedurfd brouwen.

23. De Redenaar - 6,5%

Peterschap: Jens Sonck

Terwijl de volmondige zachte moutige smaken, die primeren in de hoofdsmaak, doen denken aan een degustatiebier, zorgt de lichtbittere, zoete en droge afdronk voor een heerlijk doordrinkbier

24. Cuvée Jeun 'homme - 6%

Peterschap: Tony van den Brande

Het bier wordt gebrouwen in Brouwerij De Leite te Ruddervoorde. Het is een blond bier met een alcoholpercentage van 6,5%. Het bier werd tijdens vier maanden lagering op eiken wijnvaten aangezuurd door lactobacillen. Door het gebruik van vier hoppen en de dry hopping achteraf is een bitter-zuur bier ontstaan.

25. Kameleon Saison - 7%

Peter/Meterschap: Luc en Linda Reynaert

Ietwat ‘stinky’ en met een stevige vleug ijzer in de neus doch weliswaar tegelijk fris en (citrus, exotisch) fruitig van geur, met een erg speciale touch die aan een nat grasveld doet denken. Fris en zeer weinig “zurig” van smaak, met een zekere bitterheid ook op de achtergrond en met een zeer speciaal karakter dat best uniek is. De nasmaak is droog en fris/fruitig. 

26. Astembleef - 5,1%

Meterschap: Christa Van Linden

27. Alpaide Blond - 8,5%

Peter/Meterschap: Jan De Wachter en Mieke Batteu

Blonde versie van de Alpaïde. De smaak van deze tripel werd mee door de generaal uit Hoegaarden samengesteld, geproefd en goedgekeurd.

Donker - 3.00€

28. Augustijn Donker - 8%

Peterschap: Jong KVG Puurs (De Rattekes)

Augustijn Donker is een roodbruin hazelnootkleurig bier van hoge gisting met nagisting op fles en op vat. Het heeft een (rood) fruitig aroma en bevat toetsen van rozijnen en chocolade. Augustijn Donker is een atypisch donker en wordt gebrouwen sinds 2009. De smaak is niet uitgesproken zoet zoals men bij de meeste donkere speciaalbieren verwacht. Augustijn wordt gebrouwen sinds 1295 door de paters Augustijnen van Gent en sinds 1978 door Brouwerij Vansteenberge.

29. Mokke Bruin - 7%

Peterschap Soncko's Support

Onze bruine Mokke is gebrand u te verrassen door de unieke samenstelling van mout. Een plezier voor zowel de bierliefhebbers als ontdekkers van een nieuw bruin bier! Dat maakt van ons bruin Mokke goed gezelschap!

30. Westmalle Dubbel - 7%

Peter/Meterschap: Café Trappisten - Johan en Nancy

Het donker, roodbruine trappistenbier van Westmalle, de Dubbel, bevat dankzij nagisting op fles (7%) een rijke en complexe smaak. Die wordt gekenmerkt door toetsen van karamel, mout en fruitige esters die doen denken aan rijpe banaan. De eerste kennismaking met de Dubbel van Westmalle is een crèmekleurige dikke schuimkraag. Na het drinken laat deze een mooi kantwerk achter in het glas. Maar de echte herinnering van dit evenwichtige trappistenbier met zacht mondgevoel is ongetwijfeld de lange, droge afdronk.

31. Blauwe Chimay - 9%

Peterschap: Brouwerij Chimay

Eén van de slechts elf officiële trappistenbieren in de wereld. Gebrouwen in de Abdij van Scourmont. Bier van hoge gisting, hergist op fles. 

32. Bornem Dubbel - 7,2%

Peterschap: Cosmo

Het levende abdijbier Bornem is onlosmakelijk verbonden met de Sint-Bernardusabdij uit Bornem en draagt sinds 1999 het label van Erkend Belgisch Abdijbier. Een levend, donker bier met een fruitige smaak.

33. DEO - 5%

Peterschap: Gebroeders Van Damme

Deze term verwijst, of liever vertaald zich als "voor de allermachtigste god.  Onderdeel van een drieluik, ontworpen en gebrouwen als uiteenzetting van zwarte bierstijlen.

34. Plaisir d'Hiver - 8,5%

Peter/Meterschap: Brouwerij La Flamme

‘Winterpret’ verzekerd met dit heerlijke bier. Het is een donker bier op smaak gebracht met een mix van winterse kruiden zoals jeneverbes. De smaken zijn perfect in balans en ook dit is een toegankelijk bier voor wie houdt van een donker, winters bier tijdens een koude en gezellige winteravond, of op een kerstmarkt!  In de zomer wordt het ook gesmaakt, als slaapmuts

IPA - 3.00€

35. Baptiste IPA - 6,7%

Peterschap: A&S toilletwagens

Baptist IPA is een helder hoppig bier van hoge gisting

36. Indian Summer - 7,4%

Peterschap: Peter De Backer

Indian Summer is een mix tussen twee bierstijlen: enerzijds vinden we de hoppige aroma's en smaak van een IPA, anderzijds vinden we de rondheid van een driedubbel biertje in de mond.

37. L'enfer de Vert - 5,5%

Peterschap: Brouwerij La Flamme

Letterlijk betekent dit ‘de groene hel’. Het groen verwijst immers naar de kleur van de hop, want dit is een bier op basis van hop, en op basis van enkel Amarillo Hop. Het is licht bitter met een moutige toets en erg in trek bij de echte bierkenners. Het is een IPA, maar een makkelijk drinkbare IPA.

38. Mokke tropical IPA - 6%

Peterschap: Cedric Binon

Tropisch fruit met toetsen van pompelmoes en een heerlijk hoppige afdronk.
6 verschillende soorten hop zijn gebruikt voor deze tropical IPA.
Romig in de mond door de toevoeging van lactose. Een fris en lekker degustatiebier als perfecte dorstlesser!

39. Sinjoripa - 5,8%

Peter/Meterschap: Rudy en Vera De Smedt-Reynaert

Een mooie, zachte representatieve IPA. Singe dry hopped tarwe Ipa, gebrouwen met de exotische “Southern Passion” hop. Uitgesproken exotische fruitsoort smaken.

Speciallekes - 3.00€

40. Bieken- 8,5%

Peter/Meterschap: Geert, Wendy, Lotte, Jef en Jonas Cornelis

Dit licht gehopt bier is verrijkt met geselecteerde honing en heeft een zachte afdronk. Hergisting op fles.

41. Dilleke - 5,2%

Peterschap: Gebroeders Van Damme

Gebrouwen te Dilbeek, in het hart van het Pajottenland. Dilleke is een moderne kijk op de klassieke bierstijl Pale Ale. Anders dan bij de klassieke Pale Ale, zweeft er een zacht hoppig aroma boven het bier. De gekozen hopsoort heeft een aangenaam, fruitig karakter; neigend naar pompelmoes. Er wordt gebruik gemaakt van licht gekarameliseerde mouten. Hierdoor ontstaat een zacht moutig aroma. Dit geeft een volmondigheid die het hoparoma mooi in balans brengt.

Flower Power is een kettle sour witbier met vlierbloesem. Kettle sour betekent dat dit bier in de ketel heeft staan ‘verzuren’. Tijdens het brouwproces is het koken voor 24uur stilgelegd en heeft het bier een melkzuurvergisting (lacto-fermentatie) ondergaan. Het gekendste voorbeeld van een melkzuurvergisting is zuurkool, de ‘choucroute’, maar dit dan toegepast in bier. Deze melkzuurvergisting zorgt dat er een friszure citrustoets in het bier aanwezig is.

42. Flower Power - 4,7%

Peterschap: Hof Ter Zielbeek

43. Baptist Wit - 5%

Peterschap: Yvo Van Damme

Baptist Wit is een wit tarwebier van hoge gisting. Licht verfrissend met een toets van kruiden.

44. Trezebees - 6,5%

Peterschap Soncko's Support

Een nieuw zacht fruitbier op basis van rood fruit. Volle fruitsmaak met relatief laag alcoholpercentage. Een zomers terrasbier!

45. Lady in red - 6,5%

Meterschap: Sandra Roelants

Lady in Red is een kriekenbier met de smaak van echte krieken. Dit bier is in tegenstelling tot de meeste kriekenbieren niet aangezoet. Hierdoor vind je de echte smaak van de kriek terug in dit bier. De krieken hebben een diep donkerrode kleur, een sterk rood kleurend sap, zacht vruchtvlees en een zoetzure smaak. Ze worden met pit en schil bij het bier toegevoegd. Door de rijping van de volledige vrucht op het bier kan de pit ook zijn smaak afgeven. Dit geeft naast de kriekensmaak ook zachte toetsen van amandel op de achtergrond

Tripel - 3.00€

46. Vicaris Quinto - 5%

Peterschap: Jong KVG Puurs (De Rattekes)

Met een lichtblonde kleur, een fijne hopbitterheid en slechts 5% alcohol is dit biertje de ideale doordrinker. De hergisting op fles kan enigszins zorgen voor een lichte troebel, maar zorgt ook voor een stevige pareling en de vorming van een mooie romige schuimkraag. Quinto of “vijfde” in het Italiaans verwijst naar het vijfde Vicarisbier, het alcoholpercentage en de Italiaanse brouwinstallatie.

47. Bosprotter - 8%

Peterschap: Chiro Ruisbroek

Een ongefilterd, niet gepasteuriseerd bier met hergisting op fles. Een "tripel" om U tegen te zeggen. Goudblond brouwsel met een volmondige moutsmaak, een lichte karamel toets en een verfrissende bittere afdronk. Dit bier kan voor langere tijd bewaard worden.

48. Den Bangelijke - 8,5%

Peterschap: Stijn De Raeymaecker

Pakhuis Den Bangelijke Tripel is een blond en krachtig uit Antwerpen. Het bier heeft een volle schuimkraag en een heerlijk aroma.

49. Schuppenboer - 8%

Peter/Meterschap: Geert, Wendy, Lotte, Jef en Jonas Cornelis

Met de Schuppenboer weten de brouwers van het Nest al meteen hun eerste bier op de kaart te zetten! Gebrouwen met cascade hop en toevoeging van koriander. Dit bier is een aanrader voor al wie houdt van een volmondig, fruitig bier met een lichtbittere, kruidige afdronk.

50. Zeezuiper - 8%

Peterschap: Gebroeders Van Damme

Fris droog tot licht zoet met subtiele tonen van koriander en de geur van geel fruit: deze goudblonde geweldenaar slingert je van hop naar her. Een tripel die smaakpapillen doet trillen, in een machtig mooie balans. De Zeezuiper is een dorstlesser voor de durfal.

51. Enfant terriple - 8,2%

Peterschap: Jong KVG Puurs (De Rattekes)

Een fijne bitterheid met een lichtfijne citrustoets wordt omkranst met een soberkruidige moutsmaak. De aangename bitterheid blijft lang hangen. Voor genieters met een frisse kijk op het leven.

52. Kameleon tripel - 8,5%

Peter/Meterschap: Luc en Linda Reynaert

Vrij neutraal aroma, met een lichte botergeur en zeer fijne mouttoets. Eerst licht zoet en fruitig van smaak, dan vrij bitter, met een droge nasmaak en kleine fruitige ‘after-touch’.

53. Bière de Guerre - 8%

Peterschap: Brouwerij La Flamme

Dit is een tripel op basis van tarwe, wat een moutige toets geeft. Ondanks de 8% is het een zeer fris biertje met een citrusachtige afdronk. Dit bier is zeer populair op beurzen, en is heel het jaar door een aangenaam bier met een zachte smaak.

54. Tripel Klok - 8,5%

Peter/Meterschap: Jan en Tania Van Rompaey-Leyers

Door gul gebruik van de fijnste hoppen krijgt dit bier een pittig en fruitig aroma.

55. Hofelf - 7,5%

Meterschap: Lucca Leysen

Een ongefilterd, niet gepasteuriseerd bier met hergisting op fles. Een zachte tarwe trippel met een mooi evenwicht tussen bitter, zuur, kruidig en zoet. Een schuimkraag als een toef crème fraîche.

56. Toast - 7%

Peterschap: Andy Van Houdt

Dit is een echt volmondige trippel. Om dit bier zijn body te geven, hebben we gebruik gemaakt van de dag overschotten brood van Hoevebakkerij De Haseleer en hebben deze gebruikt om dit uniek bier te brouwen. Deze overschotten brood zijn samen met de granen toegevoegd tijdens het brouwproces. Dit zorgt dat naast een unieke smaak je ook het brood riekt in dit bier. Het basis bier is een blonde trippel. Door de toevoeging van 15% brood in dit bier, heeft dit bier een amberkleurige schijn gekregen.

57. Mokke Ros - 8%

Peterschap: Evert Crabbé

Een zachte en verleidelijke amberkleurige tripel. Geroosterde mout en kandijsuiker, erg mooi gebalanceerd met twee hopvariëteiten, geven dit unieke bier een lichtzoete, doch bittere smaak.

58. Arvaria Tripel - 7,5%

Peterschap: Slaapgoed Verlinden

Exclusieve Robijnrode tripel van hoge gisting, ambachtelijk gebrouwen. Hergisting in de fles en ongefilterd. Er werd tijdens het brouwproces steranijs & zoethout in verwerkt.

59. Mareklop Tripel - 8%

Peterschap: Soncko's Support

Mareklop Tripel, een strogele Tripel met een alcoholpercentage van 8,0%. Het bier bevat 3 granen ; gerst, haver en tarwe, is licht wazig en heeft een wit romig schuim met kleine bellen. Heeft een hoppige geur met citrus en exotisch fruit. Bij de eerste smaak voelt het zoet aan met een stevige pittigheid in de keel. De pittigheid vervaagd en blijft hangend aanwezig, kruidigheid plakt op de tong. Toetsen van exotisch, citrus in de neus en pittige kruidigheid, aangename fruitigheid in de smaak zonder de hop weg te duwen. Heerlijke genieter in alle omstandigheden!

60. Westmalle Tripel - 9,5%

Peter/Meterschap: Café Trappisten - Johan en Nancy

De Tripel van Westmalle is een helder, goudgeel trappistenbier van 9,5°. Het langzame brouwproces en de nagisting op fles leveren een complex bier op, met een fruitige geur van rijpe banaan en een mooie, genuanceerde hopneus. De zachte en romige smaak, met een bittere toets gedragen door het fruitaroma, heeft veel finesse en elegantie. Geniet ook na van de heerlijk lange en droge afdronk.

61. Bornem Tripel - 9%

Peterschap: Robin Leysen

Bornem Tripel is een krachtig blond bier van hoge gisting met hergisting op fles. Het alcoholpercentage van dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met mooie witte schuimkraag is 9%.

Duidelijke hoptoetsen zijn te herkennen in dit heerlijk bitterzoet bier. Bornem Tripel heeft een volle zachte smaak en een aangenaam aroma.

Geuze - 4.00€

62. Cuvée Renée - 5,55%

Peterschap: brouwerij Lindemans

Lindemans Cuvée René is een Belgisch bier van spontane gisting.

Het bier wordt sinds 1995 gebrouwen in Brouwerij Lindemans te Vlezenbeek. Dit is een zogenaamde “fondgeuze”, een niet aangezoete menging van oude en nieuwe lambiek.

Door zijn typische zuurtegraad kan het 6 jaar bewaard worden.

Wil je een pakketje bestellen voor thuis?

Onze Speciale biertjes worden geleverd door Posseidon Beers. Met meer dan 500 Belgische bieren in hun gamma vindt je zeker je goesting.


meer info en bestellen op www.posseidonbeers.be

Extra dank aan...

Deze coronaperiode is ook voor ons niet makkelijk geweest. Daarom willen we graag nog even enkele bedrijven bedanken die ons tijdens deze periode en/of voor dit concept ons hebben gesteund. Zonder hun steun had dit heel wat moeilijker geweest.

MERCI!